Amirap Efekt 34-2 BEZ GMO

Amirap Efekt to uszlachetniony, ekspandowany, rzepakowy komponent białkowy, z wysoką ilością białka chronionego.

*Cena widoczna dla zalogowanych użytkowników
Uszlachetnione białko

Surowcem wejściowym jest śruta rzepakowa, która przed obróbką barotermiczną jest kruszona w młynie walcowym. Następnie na lini produkcyjnej odbywają się procesy kondycjonowania, ekspandowania oraz obróbki w reaktorze termicznym. Unikatowy proces obróbki zapewnia wysoką jakość i efektywność produktu. 


 

Białko chronione

Zawartość białka chronionego na poziomie 60%. Dzięki temu produkt nie obciąża organizmu wysokowydajnych krów mlecznych, spełniając zadanie paszy rozdojeniowej. 
 

Wyższa przyswajalność

Przyswajalność Amirapu Efekt, dzięki unikatowemu procesowi obróbki, jest wyższa niż w tradycyjnym komponenencie rzepakowym. Wyższa przyswajalność to lepsze wykorzystanie paszy i wpływ na poprawę wyników produkcyjnych u bydła. 
 

Cenna metionina

Białko rzepakowe jest źródłem cennej metioniny, która odpowiada za syntezę białek. Jest jednym z najważniejszych aminokwasów w diecie bydła. U krów mlecznych jest aminokwasem mlekopędnym, a u opasów odpowiadającym za szybsze przyrosty.