carousel-image-0

Amirap Efekt 34-2 BEZ GMO

Amirap Efekt to uszlachetniony, ekspandowany, rzepakowy komponent białkowy, z wysoką ilością białka chronionego.

*Cena widoczna dla zalogowanych użytkowników
Uszlachetnione białko

Surowcem wejściowym jest śruta rzepakowa, która przed obróbką barotermiczną jest kruszona w młynie walcowym. Następnie na lini produkcyjnej odbywają się procesy kondycjonowania, ekspandowania oraz obróbki w reaktorze termicznym. Unikatowy proces obróbki zapewnia wysoką jakość i efektywność produktu. 


 

Białko chronione

Zawartość białka chronionego na poziomie 60%. Dzięki temu produkt nie obciąża organizmu wysokowydajnych krów mlecznych, spełniając zadanie paszy rozdojeniowej. 
 

Wyższa przyswajalność

Przyswajalność Amirapu Efekt, dzięki unikatowemu procesowi obróbki, jest wyższa niż w tradycyjnym komponenencie rzepakowym. Wyższa przyswajalność to lepsze wykorzystanie paszy i wpływ na poprawę wyników produkcyjnych u bydła. 
 

Cenna metionina

Białko rzepakowe jest źródłem cennej metioniny, która odpowiada za syntezę białek. Jest jednym z najważniejszych aminokwasów w diecie bydła. U krów mlecznych jest aminokwasem mlekopędnym, a u opasów odpowiadającym za szybsze przyrosty.
 

 

Parametry

Białko ogólne

32-36%

Włókno surowe

12-15%

Wilgotność

10,5-12,5%

Energia netto laktacji

6,5-7 MJ/kg

Białko przyswajalne

90%

Białko chronione

60%

Dawkowanie

Krowy mleczne

1-4 kg *Podawać po wymieszaniu ze śrutami zbożowymi w dawce podzielonej na minimum dwie porcje (rano i wieczorem) lub w TMR