Śruta rzepakowa NON GMO to znakomity sposób na uzupełnienie białka w paszy, przy zakazie stosowania surowców modyfikowanych genetycznie. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, wpływającego na wyższy poziom mocznika w mleku, poprawia rozród oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. Producentom trzody chlewnej i drobiu daje szansę na zniwelowanie kosztów produkcji, jest bowiem odczuwalnie tańsza od śruty sojowej, przy zbliżonej jakości białka i równie korzystnym poziomie aminokwasów. Starszym grupom zwierząt uzupełnia konieczne w diecie włókno pokarmowe.
Przeznaczenie:
żywienie przeżuwaczy, trzody chlewnej z wyłączeniem prosiąt oraz starszych grup technologicznych drobiuGłówne zalety:
- atrakcyjny stosunek zawartości białka do ceny produktu
- efektywne źródło aminokwasów siarkowych
- uzupełnienie włókna surowego w dawce pokarmowej
Skład % udział:
- białko – 32-34%
- tłuszcz – 1,5-2%
- włókno – 13%
- NEL dla bydła – 5-7,5 MJ/kg (0,7-1,06 JMP)
- EM dla trzody – 11,0-12,0 MJ/kg
- EM dla drobiu – 8,5-10,5 MJ/kg
- Lys – 20 g/kg
- Met + Cys – 15,8 g/kg
- Tre – 15,4 g/kg
- Trp – 5 g/kg
Zalecane dawkowanie
- bydło – max. 30%
- trzoda chlewna – max. 15%
- drób – max. 10%
Zamówienia dopasowane do Twojej hodowli
Oferujemy produkty w opakowaniach różnej wielkości, więc z łatwością dopasujesz zamówienie do potrzeb stada.
Towary luzem dowozimy już od 4 ton!