Śruta rzepakowa NON GMO

Uniwersalne źródło wysokiej jakości białka z brakiem modyfikacji genetycznych - NON GMO.

*Cena widoczna dla zalogowanych użytkowników
logo Ewrol

Dostępny

Śruta rzepakowa NON GMO to znakomity sposób na uzupełnienie białka w paszy, przy zakazie stosowania surowców modyfikowanych genetycznie. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, wpływającego na wyższy poziom mocznika w mleku, poprawia rozród oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. Producentom trzody chlewnej i drobiu daje szansę na zniwelowanie kosztów produkcji, jest bowiem odczuwalnie tańsza od śruty sojowej, przy zbliżonej jakości białka i równie korzystnym poziomie aminokwasów. Starszym grupom zwierząt uzupełnia konieczne w diecie włókno pokarmowe.

Przeznaczenie:

żywienie przeżuwaczy, trzody chlewnej z wyłączeniem prosiąt oraz starszych grup technologicznych drobiu

Główne zalety:

  • atrakcyjny stosunek zawartości białka do ceny produktu
  • efektywne źródło aminokwasów siarkowych
  • uzupełnienie włókna surowego w dawce pokarmowej

Skład % udział:

  • białko – 32-34%
  • tłuszcz – 1,5-2%
  • włókno – 13%
  • NEL dla bydła – 5-7,5 MJ/kg (0,7-1,06 JMP)
  • EM dla trzody – 11,0-12,0 MJ/kg
  • EM dla drobiu – 8,5-10,5 MJ/kg
  • Lys – 20 g/kg
  • Met + Cys – 15,8 g/kg
  • Tre – 15,4 g/kg
  • Trp – 5 g/kg

Zalecane dawkowanie

  • bydło – max. 30%
  • trzoda chlewna – max. 15%
  • drób – max. 10%

Zamówienia dopasowane do Twojej hodowli

Oferujemy produkty w opakowaniach różnej wielkości, więc z łatwością dopasujesz zamówienie do potrzeb stada.

Towary luzem dowozimy już od 4 ton!

logo Ewrol