Śruta rzepakowa NON GMO to znakomity sposób na uzupełnienie białka w paszy przy zakazie stosowania surowców modyfikowanych genetycznie. Dla przeżuwaczy stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, wpływającego na wyższy poziom mocznika w mleku, poprawia rozród oraz zwiększa pasaż białka mikrobiologicznego. Producentom trzody chlewnej i drobiu daje szansę na zniwelowanie kosztów produkcji, jest bowiem odczuwalnie tańsza od śruty sojowej, przy zbliżonej jakości białka i równie korzystnym poziomie aminokwasów. Starszym grupom zwierząt uzupełnia konieczne w diecie włókno pokarmowe.
Przeznaczenie: żywienie przeżuwaczy, trzody chlewnej z wyłączeniem prosiąt oraz starszych grup technologicznych drobiu.
Główne zalety:
Skład % udział:
Zalecane dawkowanie:
Opakowanie: worek 50 kg
Przeznaczenie: żywienie przeżuwaczy, trzody chlewnej z wyłączeniem prosiąt oraz starszych grup technologicznych drobiu.
Główne zalety:
- atrakcyjny stosunek zawartości białka do ceny produktu
- efektywne źródło aminokwasów siarkowych
- uzupełnienie włókna surowego w dawce pokarmowej
Skład % udział:
- Białko – 32-34%,
- Tłuszcz – 1,5-2%,
- Włókno – 13%,
- NEL dla bydła – 5-7,5 MJ/kg (0,7-1,06 JMP)
- EM dla trzody – 11,0-12,0 MJ/kg,
- EM dla drobiu – 8,5-10,5 MJ/kg,
- Lys – 20 g/kg,
- Met+Cys – 15,8 g/kg,
- Tre – 15,4 g/kg,
- Trp – 5 g/kg
Zalecane dawkowanie:
- bydło – max. 30%
- trzoda chlewna – max. 15%
- drób – max. 10%
Opakowanie: worek 50 kg

Produkt został dodany do koszyka