Silomax
Innowacyjny zakiszacz mikrobiologiczny do pasz objętościowych, o szerokim spektrum działania.
Silomax
Innowacyjny zakiszacz mikrobiologiczny do pasz objętościowych, o szerokim spektrum działania.
Silomax to zakiszacz mikrobiologiczny o szerokim spektrum działania. Dzięki zastosowaniu 5 różnych gatunków bakterii pozwala na odpowiednie ukierunkowanie procesów fermentacyjnych. Użycie w preparacie zarówno bakterii homo-, jak i heterofermentacyjnych, wydłuża działanie zakiszacza.
Pozwala uzyskać stabilność tlenową kiszonek oraz ograniczyć straty pasz objętościowych z powodu wystąpienia np. pleśni. Poprawia smakowitość paszy, dzięki czemu jest ona chętniej pobierana przez krowy, co zwiększa produkcję mleka. Ograniczenie rozwoju szkodliwej mikroflory pozytywnie wpływa na zdrowotność i rozród zwierząt (dzięki zmniejszeniu ryzyka występowania mykotoksyn w paszy).
Główne zalety:
- poprawia smakowitość kiszonki dla krów
- ogranicza straty pasz objętościowych w procesie zakiszania
- przyspiesza proces zakiszania
Skład:
- Lactobacillus planatarum
- Lactobacillus brevis
- Pediococcus acidilactici
- Enterococcus faecium
- Lactobacillus buchneri
Przeznaczenie:
mikrobiologiczny premiks do zakiszania pasz objętościowych z:
- kukurydzy (całe rośliny, kolby i ziarno)
- zielonki z lucerny, traw i mieszanek z motylkowymi
- wysłodków buraczanych
- młóta browarnianego
Opakowanie: 100 g i 500 g
Silomax to zakiszacz mikrobiologiczny o szerokim spektrum działania. Dzięki zastosowaniu 5 różnych gatunków bakterii pozwala na odpowiednie ukierunkowanie procesów fermentacyjnych. Użycie w preparacie zarówno bakterii homo-, jak i heterofermentacyjnych, wydłuża działanie zakiszacza.
Pozwala uzyskać stabilność tlenową kiszonek oraz ograniczyć straty pasz objętościowych z powodu wystąpienia np. pleśni. Poprawia smakowitość paszy, dzięki czemu jest ona chętniej pobierana przez krowy, co zwiększa produkcję mleka. Ograniczenie rozwoju szkodliwej mikroflory pozytywnie wpływa na zdrowotność i rozród zwierząt (dzięki zmniejszeniu ryzyka występowania mykotoksyn w paszy).
Główne zalety:
- poprawia smakowitość kiszonki dla krów
- ogranicza straty pasz objętościowych w procesie zakiszania
- przyspiesza proces zakiszania
Skład:
- Lactobacillus planatarum
- Lactobacillus brevis
- Pediococcus acidilactici
- Enterococcus faecium
- Lactobacillus buchneri
Przeznaczenie:
mikrobiologiczny premiks do zakiszania pasz objętościowych z:
- kukurydzy (całe rośliny, kolby i ziarno)
- zielonki z lucerny, traw i mieszanek z motylkowymi
- wysłodków buraczanych
- młóta browarnianego
Opakowanie: 100 g i 500 g
Dawkowanie
10g preparatu/1t zakiszonej masy