Silomax

Innowacyjny zakiszacz mikrobiologiczny do pasz objętościowych, o szerokim spektrum działania.

*Cena widoczna dla zalogowanych użytkowników

Silomax to zakiszacz mikrobiologiczny o szerokim spektrum działania. Dzięki zastosowaniu 5 różnych gatunków bakterii pozwala na odpowiednie ukierunkowanie procesów fermentacyjnych. Użycie w preparacie zarówno bakterii homo-, jak i heterofermentacyjnych, wydłuża działanie zakiszacza.

Pozwala uzyskać stabilność tlenową kiszonek oraz ograniczyć straty pasz objętościowych z powodu wystąpienia np. pleśni. Poprawia smakowitość paszy, dzięki czemu jest ona chętniej pobierana przez krowy, co zwiększa produkcję mleka. Ograniczenie rozwoju szkodliwej mikroflory pozytywnie wpływa na zdrowotność i rozród zwierząt (dzięki zmniejszeniu ryzyka występowania mykotoksyn w paszy).


Główne zalety:

  • poprawia smakowitość kiszonki dla krów
  • ogranicza straty pasz objętościowych w procesie zakiszania
  • przyspiesza proces zakiszania
 


Skład:

zawiera 6x1010 bakterii fermentacji mlekowej w każdym 1 g
  • Lactobacillus planatarum
  • Lactobacillus brevis
  • Pediococcus acidilactici
  • Enterococcus faecium
  • Lactobacillus buchneri


Przeznaczenie: 
mikrobiologiczny premiks do zakiszania pasz objętościowych z:

  • kukurydzy (całe rośliny, kolby i ziarno)
  • zielonki z lucerny, traw i mieszanek z motylkowymi
  • wysłodków buraczanych
  • młóta browarnianego


Opakowanie: 100 g i 500 g

Silomax to zakiszacz mikrobiologiczny o szerokim spektrum działania. Dzięki zastosowaniu 5 różnych gatunków bakterii pozwala na odpowiednie ukierunkowanie procesów fermentacyjnych. Użycie w preparacie zarówno bakterii homo-, jak i heterofermentacyjnych, wydłuża działanie zakiszacza.

Pozwala uzyskać stabilność tlenową kiszonek oraz ograniczyć straty pasz objętościowych z powodu wystąpienia np. pleśni. Poprawia smakowitość paszy, dzięki czemu jest ona chętniej pobierana przez krowy, co zwiększa produkcję mleka. Ograniczenie rozwoju szkodliwej mikroflory pozytywnie wpływa na zdrowotność i rozród zwierząt (dzięki zmniejszeniu ryzyka występowania mykotoksyn w paszy).


Główne zalety:

  • poprawia smakowitość kiszonki dla krów
  • ogranicza straty pasz objętościowych w procesie zakiszania
  • przyspiesza proces zakiszania
 


Skład:

zawiera 6x1010 bakterii fermentacji mlekowej w każdym 1 g
  • Lactobacillus planatarum
  • Lactobacillus brevis
  • Pediococcus acidilactici
  • Enterococcus faecium
  • Lactobacillus buchneri


Przeznaczenie: 
mikrobiologiczny premiks do zakiszania pasz objętościowych z:

  • kukurydzy (całe rośliny, kolby i ziarno)
  • zielonki z lucerny, traw i mieszanek z motylkowymi
  • wysłodków buraczanych
  • młóta browarnianego


Opakowanie: 100 g i 500 g

Dawkowanie

Drób

10g preparatu/1t zakiszonej masy