Prosoja olej sojowy to nowoczesny, unikatowy wysokoenergetyczny komponent paszowy. Poprzez tłoczenie oleju wyłącznie na prasach mechanicznych i w niższym zakresie temperatur, uzyskuje się wartościowy produkt, bogaty w kwasy tłuszczowe. Niskotemperaturowa obróbka pozwala na zachowanie aktywności witamin: A, D, E i K rozpuszczonych w oleju. W Zakładzie Uszlachetniania Białka Roślinnego (ZUBR) nie stosuje się również ekstrakcji, dzięki czemu Prosoja olej sojowy nie zawiera pozostałości żadnych substancji chemicznych.
Typ: produkt towarzyszący z procesu tłoczenia nasion soi.
Przeznaczenie: komponent wysokoenergetyczny, powstały w procesie tłoczenia nasion soi na prasach mechanicznych w ZUBR, przeznaczony dla drobiu i trzody chlewnej
Główne zalety:
- podnosi wartość energetyczną paszy
- zwiększa tempo przyrostów dziennych
- ogranicza pylenie pasz
- zmniejsza zużycie paszy na przyrost 1 kg masy ciała
Zalecany udział w dawce dziennej:
- prosięta, warchlaki, tuczniki i lochy karmiące: od 0,5% do 1-2% (5-20 kg na tonę paszy)
- brojlery, indyki: od 1% do 5-7% (10-70 kg na tonę paszy)
Opakowanie: paletopojemnik 935 kg