Otręby pszenne to produkt uboczny przemiału młynarskiego. Duża zawartość włókna, smakowitość i dietetyczność czyni ten produkt dobrym komponentem w dawce paszowej. Otręby różnią się między sobą w zależności od tego, z jakiego zakładu są. Raz są grubsze, a raz drobniejsze, raz lżejsze, a raz cięższe. Im młyn starszy, tym w otrębach jest więcej włókna i cennych wartości odżywczych.
Przeznaczenie
wszystkie grupy drobiu, trzody i bydłaZalety i korzyści
- duża zawartość włókna
- są produktem bogatszym nie tylko we włókno, ale również w białko ( w tym liznę), tłuszcz, witaminy i związki mineralne (zwłaszcza fosfor) aniżeli zboże
- smakowitość
- dietetyczność i dobre komponowanie się w dawce z paszami
Skład % udział
- białko – 13%,
- popiół – 4%,
- włókno – 11%
Zalecane dawkowanie
od 0 do 10% w dawceOpakowanie: worki 30 kg
Zamówienia dopasowane do Twojej hodowli
Oferujemy produkty w opakowaniach różnej wielkości, więc z łatwością dopasujesz zamówienie do potrzeb stada.
Towary luzem dowozimy już od 4 ton!