
Produkując Amirap Standard, decydujemy się na wykorzystanie polskiego białka w żywieniu zwierząt, które jest alternatywą dla importowanych śrut. Stawiamy na zakup surowca do produkcji od polskich rolników, ponieważ uprawiany w kraju rzepak charakteryzuje się niską zawartością glukozynolanów, co decyduje o bezpieczeństwie stosowania w mieszankach paszowych.

Żelazo w formie chelatowanej, które wyróżnia się wysoką przyswajalnością, poprawia natlenienie komórek organizmu i wpływa na wybarwienie mięsa oraz ocenę jakości sprzedawanych półtusz.

Dodatek antyoksydantów (witaminy C i betainy) pomaga chronić organizm przed skutkami stresu oksydacyjnego oraz cieplnego, co pozytywnie wpływa na odporność i kondycję tuczników.

Zbilansowany skład mineralno-witaminowy oraz zawartość fitazy uwalniającej dodatkowe ilości fosforu zawartego w zbożach, wspierają prawidłowy rozwój układu kostnego, zapobiegając kulawiznom.

Zawartość enzymów NSP wspiera rozkład trudno strawnych składników paszy na proste związki przyswajalne przez zwierzęta, co wpływa na poprawę wyników produkcyjnych i szybsze przyrosty.