.png)
Produkując Amirap Standard z polskiego rzepaku, w polskiej fabryce, wspieramy polskich rolników i polską gospodarkę.
.png)
Surowiec wejściowy to nasiona rzepaku, które po oczyszczeniu kierowane są na linię produkcyjną. Tam odbywa się proces podwójnego kondycjonowania i tłoczenia oleju. Unikatowy proces obróbki zapewnia wysoką jakość i efektywność produktu.
.png)
Przyswajalność Amirapu Standard jest wyższa niż w tradycyjnym komponenencie rzepakowym. Wynosi ona około 90%. Wyższa przyswajalność to lepsze wykorzystanie paszy i wpływ na poprawę wyników produkcyjnych u bydła.
.png)
Energia dla krów mlecznych oraz opasów w Amirapie Standard jest o około 25% wyższa niż w tradycyjnym komponencie rzepakowym. U krów mlecznych wpływa na stabilizację parametrów mleka. U opasów przekłada się na szybsze przyrosty masy ciała.
.png)
Białko rzepakowe jest źródłem cennej metioniny, która odpowiada za syntezę białek. Jest jednym z najważniejszych aminokwasów w diecie bydła. U krów mlecznych jest aminokwasem mlekopędnym, a u opasów odpowiadającym za szybsze przyrosty.
.png)
Produkt charakteryzuje się przyjemnym smakiem i zapachem, dzięki temu pozytywnie wpływa na pobranie paszy. Proces obróbki w ZUBR jest w pełni naturalny.
Parametry
31-33%
9-13%
9-12,5%
Dawkowanie
do 10%
do 12%
do 15%